Hvad er CPA? (Cost per Action)

For de fleste AdWords annoncører er CPA et centralt begreb som bruges til måling af succes. Der er imidlertid en del tvivl omkring fastsætning af CPA mål og hvornår CPA bør spille en central rolle i optimeringen.

Hvad er CPA?

CPA er kort for Cost per Action – også kaldet Cost per Acquisition – og bruges til at måle effekten af din markedsføring. På dansk kan det oversættes til pris pr. konvertering. I AdWords beregnes CPA ved dividere dine samlede omkostninger til Google med antal konverteringer, dvs. antal udførte handlinger som spores – f.eks. en kundehenvendelse eller tilmeldinger. Således kan du finde ud af hvor meget du betaler for et kundeemne.

Sæt CPA-mål ud fra værdien af et kundeemne

For at kunne optimere AdWords ud fra CPA er det vigtigt at kende værdien af et kundeemne og sætte et loft ud fra denne værdi.

På den måde kan du sikre dig at din markedsføring er profitabel og forbedre dine resultater ved at fokusere på de kampagner, som giver den laveste CPA.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert CPA-mål. Det afhænger af din virksomhed og det produkt du ønsker at sælge. Hvis du f.eks. sælger et abonnement kan en høj CPA accepteres, hvis kunden forventes at en høj værdi over tid.

Hvornår skal jeg bruge CPA?

Hvis du ikke kender værdien af kunden med det samme eller kundeloyalitet spiller en stor rolle kan du med fordel bruge CPA. Du har mulighed for at vælge den automatiske budgivning Mål-CPA i Google AdWords, så dine bud fastsættes henblik på at opnå en gennemsnitlig CPA, svarende til dit mål.

Hos Geniads anvender vi altid manuel CPA budgivning, så vi har 100% kontrol med budgetfordeling og hvor meget du betaler pr. konvertering. Vi har udviklet automatiske regler og scripts, som sørger for at buddene optimeres efter netop dine mål og behov. Således får du mest muligt ud af din investering i Google AdWords.

Er du nysgerrig på, hvordan vi kan skabe værdi for din forretning?

Jesper, som er stiftende partner svarer gerne på alle dine spørgsmål helt uforpligtende. Giv ham et kald eller send en mail;