Hvad er CPC? (Cost per click)

For de fleste AdWords annoncører er CPC et centralt begreb som bruges til måling af klikpriser. Der er imidlertid en del forvirring omkring CPC budgivning og hvad der virker bedst.

Hvad er CPC?

CPC er kort for ’Cost per Click’ og angiver hvor meget du betaler hver gang der klikkes på din annonce.  Din omkostninger til Google AdWords beregnes typisk ud fra CPC, hvilket betyder at selve visningen af dine annoncer er gratis og du betaler altså først når der klikkes på din annonce. Hvert klik kan betragtes som en potentiel kunde som du betaler for at få ind på din hjemmeside. Derfor er det meget vigtigt at dine søgeord og annoncer holdes så relevant som muligt. Ellers spilder du penge på irrelevant trafik til din hjemmeside.

Hvor højt skat mit CPC bud være?

Prissætningen for klik sker via en aktion blandt annoncørerne i Google AdWords. På baggrund af denne aktion bestemmes din position i Google og hvad klikprisen bliver. Hvis du vælger manuel CPC budgivning kan du selv bestemme, hvad maksimum vil betale for et klik. Således kan du styre din annonces position i Google. Dertil kan du forbedre din position eller nedbringe din CPC ved at forbedre din annonces kvalitetsresultat.

Geniads har stor erfaring med Google AdWords og har arbejdet med mange forskellige brancher. Vi ser klikpriser helt ned under 1 krone for bestemte typer af detailvarer, mens vi oplever klikpriser helt op omkring 100 kroner for visse ejendomsmæglere og softwareudbydere. Til gengæld er værdien af en ny kunde som regel tilsvarende høj i disse brancher.

Manuel eller automatisk budgivning

Ved automatisk budgivning fastsætter Google dine bud baseret på din budgivningsstrategi.

Du kan eksempelvis vælge strategien “Maksimér antallet af klik” hvis prisen ikke er afgørende og du konsekvent ønsker at ligge øverst på Google.

Hos Geniads anvender vi altid manuel CPC budgivning, så vi har 100% kontrol med hvor meget du betaler pr. klik.

Vi har udviklet automatiske regler og scripts, som sørger for at buddene justeres efter netop dine mål og behov. Således får du mest muligt ud af din investering i Google AdWords.

Er du nysgerrig på, hvordan vi kan skabe værdi for din forretning?

Jesper, som er stiftende partner svarer gerne på alle dine spørgsmål helt uforpligtende. Giv ham et kald eller send en mail;