Artikel / 10-08-2019 / Af Amalie Jensen

Øg volumen med In-Market Audiences for Search Ads

For et års tid siden blev det muligt at målrette sine Google Ads Search Ads mod købeklare kunder, der allerede befinder sig i markedet for en bestemt ydelse/produkt. Vi har testet det på tværs af rigtige mange kunder og brancher, og det virker.

‍Som med alt andet i Google Ads-universet kan det gribes an på forskellige måder. Her får du vores guide til at bruge In-Market audiences til dine søgekampagner.

Ved optimal brug af In Market-audiences kan du øge antallet af konverteringer og omsætningen.
Hvad er In-Market Audiences?
In-Market Audiences eller Målgrupper i markedet som det hedder på dansk er Googles måde at inddele folk i segmenter. Baseret på søgehistorikken, inddeler Google folk i målgrupper, så du har mulighed for at vise annoncer til en bestemt målgruppe med et bestemt budskab, mens de søger på et af dine søgeord. I forvejen er Search Ads pull-markedsføring, hvor du giver brugeren “svar” på en konkret søgning, men hvis det samtidig kombineres med at personen er “i markedet” for dit produkt eller din ydelse, er det dobbelt op på relevans, da de er længere i beslutningsprocessen. Jeg har set leadpriser, der bliver halveret og ROAS der bliver fordoblet på bestemte kunder. Det er vigtigt at sige, at det ikke er et mirakel på alle kunder, da der er brancher, hvor der findes meget bedre muligheder end andre og mere definerede målgrupper.

I mange år har man kunne bruge det på Displaynetværket, men det giver mulighed for øget volumen at benytte på Søgenetværket også.
Ram målgruppen spot-on
Ikke nok med at det er muligt at ramme relevante personer i markedet, men det er endda relevante new visitors, hvilket er skønt!

In-Market kan også kombineres med RLSA, men dine tidligere besøgende er formentlig allerede interesserede i din virksomhed eller dine produkter, så brug dem til at skaffe nye kunder i stedet.

Hvis du ikke tør målrette en specifik kampagne til In-Market audiences, kan du lægge målgrupperne som Observation på dine nuværende Search-kampagner og dermed bare fange trafikken under de valgte målgrupper, så du kan se hvilke målgrupper der trækker mest.
Sådan kommer du i gang
Der er to måder at benytte In-Market Audiences for Search Ads:

1) Brug målgrupper som Observation – den konservative tilgang

Ved brug af Google Ads Editor:
  • Åbn din konto
  • Vælg en kampagne
  • Tryk på Søgeord og målretning
  • Vælg Målgrupper
  • Tryk på Tilføj målgruppe
  • Vælg Målgruppe på kampagneniveau
  • Tryk på Målgrupper i markedet
Så får du alle disse dejlige muligheder for at målrette.
Under de forskellige kategorier, ligger der flere muligheder for meget specifik målretning.

Her er et eksempel på hvor mange muligheder man har for målretning under kategorien Motorkøretøjer, hvor man kan vælge hele tre underkategorier og komme ned på niveauet Dieselbiler (nye). Det er altså ret så brugbart at kunne målrette så præcist, hvis man sælger nye dieselbiler. Husk at se efter noget tid hvor stor volumen der er på målgrupperne. Nogle af segmenterne kan godt være meget snævre, men hvis der er nok data nok, kan det være guld værd at segmentere så præcist. Hvis der ikke kommer nok data, kan man altid vælge kategorien ovenover Dieselbiler eller Motorkøretøjer (efter type) eller Motorkøretøjer. Det afhænger af volumen, din tålmodighed og dit budskab & produkt.
Husk at sætte kampagnen til Observation ud for målgrupper i kampagneindstillingerne, så du ikke målretter direkte mod disse målgrupper, men blot trækker dataen, så du kan evaluere på den.

2) Målret en specifik kampagne mod In-Market Audiences.

I stedet for observation vælger du Målretning. Det betyder at annoncer kun vises til personer som både benytter dine søgeord og falder inden for dine valgte in-market audiences.

God fornøjelse!

Er du nysgerrig på, hvordan vi kan skabe værdi for din forretning?

Jesper, som er stiftende partner svarer gerne på alle dine spørgsmål helt uforpligtende. Giv ham et kald eller send en mail;