Artikel / 21-02-2021 / Af Thomas Andresen

Sådan tjener du penge på Google AdSense

Få et unikt indblik i Google AdSense fra en annoncørs perspektiv. Det er ikke hver dag, at annoncører hjælper med at guide til, hvordan du presser flere annoncekroner ud af vores marketingbudget på netop dit website. Samspillet mellem annoncører og websites med AdSense er gensidigt vigtigt – især med niche websites, som henvender sig til en fokuseret målgruppe.

Med denne artikel vil vi give dig en forståelse af AdSense, og en guide til, hvordan du kan maksimere din indtjening via AdSense. Derudover vil du få tricks til, hvordan du kan gøre det mere attraktivt for annoncører, som os, at placere vores annoncer på netop dit website. Google AdSense kan også anvendes til at få betalte annoncer på dine YouTube videoer, men det vil dette indlæg ikke berøre.
Hvad er det nu AdSense er, og hvordan kan du bruge det til at tjene penge?
AdSense er helt enkelt Googles svar på et reklameværktøj, som du kan implementere på dit website til at tjene penge på dit indhold. Google AdSense er gratis, da Google får en bid af kagen, og det kræver ikke meget arbejde at sætte op – du behøver ingen erfaring med kodning. Når dit website begynder at nå en vis størrelse, kan det give god mening at dine brugere. Det er her AdSense kommer ind i billedet. Under den nuværende corona-epidemi, har mange ildsjæle startet blogs og websites. Ofte er disse blogs og websites fokuseret på én ting og hermed henvendt til en smal, men attraktiv gruppe af brugere. Det kan f.eks. være fokus på strik, personlig livsstil eller noget helt tredje. Disse niche websites er attraktive for annoncører, da vi her har mulighed for at ramme ned i en målgruppe af brugere, som vi ved har interesse for ét specifikt emne. Måden hvorpå du tjener penge er, at annoncørerne betaler pr. klik på annoncer via dit website. Du får derfor kun penge, når der er sket et klik og ikke en visning.
Eksempel på annoncer på website
Der er en række krav dit website skal opfylde,  inden det kan blive godkendt. Dem kan du læse om her. Hvis du lever op til retningslinjerne, kan du ansøge her. Efter ansøgningen tager godkendelsen ofte kun et par dage. Når du er godkendt, har du adgang til AdSense Interfacet. Det er en god idé at læse op på de forskellige funktioner, inden du går igang. Det vil vi ikke dykke ned i her, da der i forvejen findes en masse brugbare artikler online. Når Google har godkendt dit website, er du faktisk good to go. Du bestemmer selv, i begrænset omgang, hvilke type annoncer der vises og hvor på websitet de vises. Du kan dog ikke selv bestemme, hvilke annoncører, som må vise indhold. Men hvis der er noget, der er blevet vist, som du er imod, har du mulighed for at fjerne netop den annonce.
Sådan implementerer du Google AdSense
Der er 3 steps, som er vigtige at have styr på, inden du starter din AdSense. Først skal du implementere AdSense-koden på dit website. Heldigvis har Google gjort det virkeligt nemt at implementere. Via AdSense interfacet skal du navigere til Ads > overview > get code > copy code snippet. Herefter implementerer du koden i din header eller footer på dit website. Guide til implementeringen kan findes let online og varier alt efter dit CMS. Bruger du f.eks. WordPress, kan du følge denne guide.
Eksempel på visning af AdSense kode
Placer annoncer på synlige steder
Når koden er implementeret, er næste step placeringen af annoncer. Du kan enten selv vælge, hvor annoncerne skal placeres, eller lade Google klare det for dig.
Lad Google bestemme placeringer
Vi anbefaler at lade Google bestemme placeringerne. Dette kan hjælpe dig til større indtjening og samtidig give annoncører mulighed for at blive vist på de bedste placeringer på dit website. Helt enkelt, lader du Googles algoritme bestemme hvor på websitet, annoncerne vises. Hermed tester Google de bedste placeringer, og sparer dig for at teste. Det er godt for dig, Google og annoncørerne. For at aktivere denne funktion skal du navigere til AdSense interfacet igen og gå til Ads Settings Preview. Her skal du aktivere funktionen ”Auto Ads” og ”Optimize your existing ad units.
Bestem selv placeringerne
Placeringen af annoncerne skal hverken være for aggressiv eller for passiv. Det er vigtigt at have annoncer dér, hvor brugerne har mulighed for at se dem. Ellers bliver det svært at tjene penge. Omvendt skal det ikke være alt for aggressivt, da det kan resultere i utilfredse brugere på dit website. Det er en svær balance, men typisk vil 1-2 annoncer, der er placeret i almindeligt synsfelt, være fint. Dette er en af ​​de sværeste ting at få til at spille, vær derfor ikke bange for at eksperimentere med annonceplaceringerne løbende.
Hvor meget kan du tjene på AdSense?
Indtjening via AdSense varierer fra website til website. Nogle brancher er villige til at betale mere for et klik end andre. Hvis dit website f.eks omhandler finans og f.eks appellerer til B2B, kan du ofte tjene mere pr. klik end hvis du f.eks har en tøj-blog. Dog er der ekstremt mange faktorer som spiller ind, så det er vanskeligt at give et konkret svar på hvilke type websites og indhold, som giver størst indtjening. Det er i sidste ende annoncørerne, som bestemmer hvor meget, de er villige til at betale pr. klik og hvor stor volumen af brugere dit website har.
Strategi for vækst
Hvis du vil maksimere dine muligheder for indtjening via AdSense, hjælper det at have en strategi. Google har selv en række tips til at få det meste ud af AdSense, hvor vi har udvalgt de mest nyttige.
Fokus dit indhold – Search Engine Optimization (SEO)
For at få flere kliks på annoncer, skal der en god mængde trafik til dit website. Dette kan komme fra flere kanaler. En af disse er organisk trafik fra søgninger via Google. Den organiske trafik afhænger af indholdet på dit website – det absolut vigtigste, når Google vurderer arrangering af organiske søgeresultater. Derfor er det vigtigt at optimere og forbedre dit website løbende, så du skaffer flest mulige brugere. Det er også vigtigt at have et fokuseret website, som omhandler et specifikt område. Hvis du udgiver originale madopskrifter, men også bruger dit website til personlig blog, kan det være en idé at splitte websitet. Dermed kan Google bedre kategorisere dit website, og dermed give annoncører samt Googles egen algoritme bedre mulighed for at matche de rigtige annoncer op med dine brugere.
Brand dig selv – vær aktiv på sociale medier
Gør dig attraktiv på sociale medier og få dine følgere til at gå til dit website. Dit website bliver mere attraktivt for Google og annoncører, hvis brugerne på dit site har en høj rate af interaktion og tidsforbrug. Tilstedeværelse på sociale medier er fantastisk til gratis trafik. Regelmæssige opdateringer af f.eks. Facebook, Instagram, Tik Tok og Pinterest, er derfor en god investering.
Hold øje med at du ikke overtræder Googles retningslinjer
Hvis du overtræder Googles retningslinjer, kan det føre til deaktivering af din AdSense. Det dog ikke noget, du skal være bekymret for, hvis du følger helt almindelig sund fornuft ift. dit indhold. Googles retningslinjer er bl.a. til for at undgå aggressiv placering af annoncer og websites som omhandler hadefuldt indhold, reklame for falske varer og visning af ophavsret-beskyttet materiale. Se Googles politikker for at sikre dig, at du ikke overtræder dem.

Er du nysgerrig på, hvordan vi kan skabe værdi for din forretning?

Jesper, som er stiftende partner svarer gerne på alle dine spørgsmål helt uforpligtende. Giv ham et kald eller send en mail;